Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας Ε1

«Ο  ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ» της Γαζέα  Ευγενίας.

«Κόκκινη  κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη .

Δως της κλώτσο να γυρίσει ,παραμύθι  ν΄αρχινήσει».

 

Ο Βασιλιάς Αστόχαστος με τη Βασίλισσα Σοφή ζουν  στο παλάτι τους και κυβερνούν ένα πλούσιο βασίλειο. Μια μέρα δέχονται την επίσκεψη ενός φτωχού  γέροντα, ο οποίος προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη φιλοξενία τους, ρωτά τι λογής δώρο θα επιθυμούσαν να τους χαρίσει. Η επιθυμία της Βασίλισσας πραγματοποιείται, όμως η απάντηση και η αντίδραση του Βασιλιά Αστόχαστου, καθόλου δεν ευχαρίστησε τον  γέροντα. Ο Βασιλιάς πρέπει να τιμωρηθεί για την  αλαζονεία  του.

Τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια; Ποια δοκιμασία πρέπει να περάσει ο Βασιλιάς για να καταλάβει το λάθος του και οι νεράιδες με ποιον τρόπο θα βοηθήσουν; Θα ζήσουν όλοι καλά και εμείς καλύτερα;

 

Οι μαθητές του  τμήματος Ε1, στα πλαίσια του προγράμματος της  Φιλαναγνωσίας  που υλοποιούμε φέτος στο σχολείο μας, δραματοποιήσαμε το παραμύθι με  τον παραπάνω τίτλο.

Βγάλαμε από το σεντούκι των ιστοριών τις στολές μας, κατασκευάσαμε τα καπέλα μας, ντυθήκαμε, παρουσιάσαμε και ζήσαμε το παραμύθι. Σε πολλά σημεία του   αυτοσχεδιάσαμε με δικούς μας διαλόγους και  ως «Νεράιδες»  παρουσιάσαμε  τη δική μας  χορογραφία!

 

Στη συνέχεια του προγράμματος  και στη διάρκεια της χρονιάς  ελπίζουμε να σας παρουσιάσουμε και τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας.

Η δασκάλα και οι μαθητές του Ε1