ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ etwinning από το Α1 και Α2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας.

Τον Ιανουάριο τα δυο τμήματα της Α΄τάξης του σχολείου μας ξεκινήσαμε ένα νέο έργο eTwinning.
Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα που μας επιτρέπει να εργαστούμε στη γλωσσική ικανότητα (αγγλικά και πολυγλωσσία), καθώς και στην ψηφιακή ικανότητα μέσω του χώρου εργασίας που ονομάζεται Twinspace. Είναι ένας ασφαλής και εκπαιδευτικός χώρος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το eTwinning, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο eTwinning.
Το έργο που κάναμε και ολοκληρώσαμε στο τέλος του Μάρτη, ονομάζεται «Foodie Traveller’s Guide» και συνεργαστήκαμε με σχολεία σε Καταλονία ( Ισπανίας), Πολωνία, Ιταλία( 2 σχολεία), Γαλλία, Τουρκία και Ρουμανία. Το αναπτύξαμε στα αγγλικά.
Μέσα από αυτό το έργο ανακαλύψαμε άλλες χώρες, τις γλώσσες και τα σύμβολά τους, το παραδοσιακό φαγητό… εξασκηθήκαμε στα αγγλικά σε ένα πραγματικό και παρακινητικό πλαίσιο και ελπίζουμε να μάθαμε πολλά!
Το έργο ήταν συναρπαστικό και αποτέλεσε πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές / τριες και μέσω αυτού βελτίωσαν πολύ τις δεξιότητές τους: Αγγλική γλωσσολογία, γνώσεις για τη σωστή διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες άλλων χωρών, ψηφιακή δεξιότητα, ομαδική εργασία, συνεργασία, δημιουργικότητα και πάνω από όλα το απολαύσαμε στο έπακρο.
Είναι σύνηθες να τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο κατά την ανάπτυξη του έργου που θα μοιραστούμε μέσω του Twinspace. Αυτός είναι ένας ασφαλής χώρος με πρόσβαση περιορισμένη στους συμμετέχοντες στο έργο.
Μπορείτε να πάρετε μια γεύση της δουλειάς μας:

Online meetings:

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χουϊαρίδου Κωνσταντίνα, Κορυφίδης Ιωάννης.